Skip navigation

Еден од најстарите и најреномирани Европски скејт натпревари, Mystic Sk8 Cup, и оваа година ќе се одржи во Прага, Чешка, каде 150 скејтери од 25 земји ќе се такмичат од петок до недела во Streetstyle, Bowl и Best Trick дисциплини. Натпреварите од викендот ќе бидат пренесувани во живо на http://www.extreme.com. Од музичкиот дел би ги издвоиле концертите на The Devil Wears Prada (Петок), Delinquent Habits (Сабота), и MadBall (Недела). Оваа година ќе имаме претставник од Македонија, нашиот локален рипер Илин Колевски, кој ќе го бодриме за што повисок пласман на еден од најдобрите европски скејт натпревари!

MSC2017 poster

Повеќе инфо за натпреварот на facebook https://www.facebook.com/MysticSk8Cup/ или на нивната веб страна http://www.mysticsk8cup.cz/.

Се гледаме во Прага!

flip out

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: