Skip navigation

Конечно после долго, доооолго време и Скопје добива еден сосема поинаков уличен глас.

sk_str_fest_logo_final

“Повеќе од 25 стрит артисти учествуваа во креирање на овој настан, преку идеи до реализација, и заедно успеавме да го поставиме подиумот на кој ќе се чуе гласот на скопските улици. На Скопје тоа му треба. Под отворено небо, на 7ми и 8ми Јуни во Градскиот парк, Скопје ќе ги здружи своите маала, ќе ги придвижи улиците и ќе ги соедини младите на едно масовно урбано будење. Преку креативност, интеракција и музика сакаме заедно со вас да го изградиме социјалниот и емотивниот капитал за да го трансформираме градот во една супер урбана средина. Затоа го создадовме Скопје Стрит Фестивал 2013 – подиум на урбана улична уметност. Биди дел и рашири го гласот. ”

Со подршка од Скејт, BMX и Ролерската фамилија од МК и пошироко, сo нови елементи на стариот/нов спот популарно наречен “Фонтана”, ќе пробаме да допреме и да го разбудиме секојдневието на овој сивичок град. Гости од Србија се браќата од КОБАЗЗ скејт фамилијата, заедно со многу други графити и хипхоп мастери од околината. Добра дружба, добра вожња, улична уметност и добра музика. Се гледаме тамо!!!

повеќе инфо:

http://ssf.mk/

https://www.facebook.com/pages/Skopje-Street-Festival/545500715494277?fref=ts

flip out

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: